Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023

Ο Εμιλιάνο Ζαπάτα διαβάζει Θουκυδίδη

 

Ο Εμιλιάνο Ζαπάτα διάβαζε Θουκυδίδη

 

Περιμένοντας την ημέρα των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών, ακούω πολλές ομιλίες υποψηφίων σε διάφορους ραδιοφωνικούς σταθμούς και τις αντίστοιχες κοκορομαχίες σε τηλεοπτικές εκπομπές. Και ακούγοντας τους εκπροσώπους σοφολογιότατους, την πεφωτισμένη ιντελιγκέντσια της ελληνικής σύγχρονης πολιτικής σκηνής, κάθομαι και αναρωτιέμαι αν άλλαξε τίποτα στον επαναλαμβανόμενο ξύλινο πολιτικό λόγο των υποψηφίων, από αυτά που έλεγαν και υποστήριζαν οι πολιτικοί μας εκπρόσωποι, τα πριν Μνημονίων πολιτικά χρόνια. Μια διαπίστωση μου έρχεται στο νου.

Η συντηρητική νομενκλατούρα, δηλαδή η Δεξιά, κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να υπάρχει εκπροσώπηση της κομμουνιστικής και της άλλης, της ροζ συννεφούλας αριστερής παράταξης μέσα στο κοινοβούλιο για να δικαιολογήσει την καπιταλιστική εξουσία της και να διατηρήσει τα προνόμιά της η άρχουσα αστική τάξη. Από την άλλη, η κομμουνιστική αντιπολίτευση και η αριστερή ροζ συννεφούλα παράταξη από κοντά, κάνουν ότι περνά από το πολιτικό χέρι τους, και τον λόγο τους, ώστε να διατηρηθεί στην εξουσία η συντηρητική παράταξη, δηλαδή η Δεξιά και η εξουσία της, μόνο και μόνο για να δικαιολογήσουν την αντιπολιτευτική τους ύπαρξη και τον λόγο κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων τους. Έτσι, το πολιτικό και οικονομικό σύστημα της χώρας αναπνέει υπερηφάνως, δίχως πολιτική αιθαλομίχλη διατηρώντας τα προνόμιά του, κομπάζοντας, στον τόπο της φαιδράς πορτοκαλέας και της τρελής ροδιάς ότι στο αστικό καθεστώς επί ευρωπαϊκής Μνημονιακής εποπτείας όλα βαίνουν καλώς.

Και έρχεται στη σκέψη η φράση που άκουγα όταν ήμουν μπουσουλίδικο βρέφος να ψιθυρίζεται. Γεννήθηκα με την Δεξιά, μεγάλωσα με την Δεξιά, παντρεύτηκα και έκανα οικογένεια με την Δεξιά, θα πεθάνω με την Δεξιά. Εδώ το ακροατήριο που ανήκει στην παράταξη ελληνικός σοσιαλισμός ή πασοκική βαρβαρότητα κουνάει τις κουδουνίστρες του και φυσάει τις ηλεκτρικές ντουντούκες του.

Ο σύντεκνος Θουκυδίδης συμβουλεύει πολιτικά τον ελληνοαμερικανό Εμιλιάνο Ζαπάτα.

Πειραιάς 2023

Βαδίζομεν προς τα εκλογάς, σφαιρίδια και βουλοκέρι.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου